sunnuntai 25. elokuuta 2013

Karhunpoika sairastaa, häntä hellikäämme

Huh huh, meille iski hirmuinen flunssa koko porukalle!

Puuhastelua sangyssä
Ensin sairastu J nuhaan ja kuumeeseen, seuraavana iltana miullakin alko nenä vuotaa ja kurkku oli kipeä ja yöllä sitten Juusokin heräsi säikähtäneenä huutamaan, kun nenä oli täynnä räkää eikä se voinut hengittää.

Eilen miulla ja Juusolla oli se kaikista kauhein ja tukkosin päivä. Mie en pystynyt juomaan mitään kylmää, oli hieman lämpöä ja nenä ihan tukossa. Juuso oli aika hyvinvoiva aamusella, mutta iltaa kohti alko tauti väsyttämään ja kiukuttamaan. Kuumetta ei kuitenkaan ole ollut.

Oli aika pelottavaakin hoitaa pientä, sairasta vauvaa yksin, sillä tietenkin J:lle sattui juuri silloin 24h työvuoro ja sen perään vielä harjoittelua sairaalalla. Mutta facebookissa äidit jakoivat neuvoja flunssaisen lapsen hoitoon ja tänään ollaan oltukin parempina.

Pieni toipilas
Laitankin tästä nyt jakoon kaikki saamani vinkit, jos jollain muullakin on nuhainen vauva:

* Kohoasento: Sängyn päätyä koholle. Meillä oli petarin alla tyynyjä ja Juuso nukkui tavallisen tyynyn päällä. Oli välillä aika korkeassakin asennossa, mutta ajattelin ettei nyt päivän, parin jyrkkä kohoasento selkärankaa väännä. Lelukaaren allakin Juuso istui sitterissä.

* Pikkuniistäjä/nenäfriida: Saa konkreettisesti räkää pois nenästä.

* Suolatipat: En näiden merkitystä nyt aivan tiedä, mutta ainakin ne kosteuttaa limakalvoja ja miusta tuntui, että tekivät räästä juoksevampaa. Sairaalasta saadussa Pampers-paketissa oli sellainen pullo.

* Sipuli: Pitää nenän auki. Mie halkasin yhden sipulin ja panin pesupussiin ja se on ollut pään lähellä. Välillä oon puristellut ja tiristellyt sitä, että aromit pysyy yllä. Vissiin valkosipulissa on sama juttu, sitäkin käytetään flunssassa näin ulkoisestikin.

Päivän asu :P
*Ilmankosteus/vesihöyry: Tätä ei olla kokeiltu tällä kertaa, mutta esim. suihkuhuoneessa hanasta voi losottaa
vettä, vaikkapa ammeeseen ja hengitellä, jos ei omista semmosta höyryhengittely-juttua. Tähän sain myös vinkin, että kosteat pyykit tai märkä pyyhe makuuhuoneessa nostaa ilmankosteuden sopivaksi. Vaporirizer-kuivahöyrytin kanssa sai suositteluja, meillä ei sellaista tähän hätään ollut.

* Viileä yöilma: Sitä on helpompi hengittää ja se laskee limakalvon turvotusta.

* Panadol-mikstuura: Jos on kuumetta tai kipeän oloinen, niin ei siitä haittakaan ole. Me ei tällä kertaa tarvittu.

Imetysasennot ovat olleet välillä mielenkiintoisia, kun Juuso nukahtaa helpoiten tissille ja sitten se sängyn pääty on koholla ja lapsi tyynyllä :D Paras oli nelinkontin sängynpäätyä vasten - jotain hyvää näistä megatisseistäkin, kun yltää lapsen suuhun.

Laiskan Sairaan äidin ateria, pakastepinaattivelli
Eilen illalla yöunille rupeaminen oli mahdotonta. Sain nukutettua tissillä, mutta 5 minuutin päästä alkoi itku. Välillä iski epätoivo, että näinkö menee koko yö, mutta ukkeli nukahti miun rintaa vasten. Silleen myö nukuttiin puoli-istuvassa asennossa puoli yötä, sitten seuraavalla syötöllä olikin Juusolla nenä sen verran enemmän auki, että onnistui laittaa se nukkumaan aiemmin kuvailemallani tavalla.

Ei jaksanut edes kauppaan kävellä hakemaan Mynthoneita, vaikka sinne on alle kilometri. Mutta pientä vaunulenkkiä heitettiin silti ja oltiin vähän aikaa ulkona. Muuten aika vetelä meininki, ei mitään oo jaksanut tehdä. Ja ei sitä pidäkkään. Tänään otettiin Juuson kanssa kolmen tunnin voimauttavat päiväunet.

Me jatketaan parantumista. Toivottavasti ei tulisi samaa vitsausta enää toiste tänä syksynä.

Happihyppelyllä
Kipeänä puuhastelua
Sissi parka oli aivan tylsistynyt :(

11 kommenttia:

  1. Sulle on haaste mun blogissa http://raskauteni.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täytyykin paneutua siihen piakkoin.

      Poista
  2. Hahah:D Repesin tuolle nelinkontin imetykselle:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihteenikin alko naurattamaan silloin :D

      Siis asento ei ollut paras, vaan "paras". Löysin sittemmin parempiakin :'D

      Poista
  3. Voi, inhottava flunssa! Toivottavasti olette jo parempaan päin. Täällä on myös mies valitellut kipeää kurkkua ja vetämätöntä oloa pari päivää, nyt kädet kyynärpäitä myöten ristiin ettei tartu mulle tai pikkuneidille. Tässä ei nyt oo aikaa sairastaa, vajaa kaksi viikkoa häihin, huh! Herkkuja sinne ja voimaa hyvin:)

    Terv. R & P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, paranemassa ollaan. Pahin oli ensimmäinen päivä. Juuso on melkein oma itsensä, vaakatasossa vaan kertyy räkää ja sehän kiukuttaa.

      Toivottavasti ei iskisi teille. Nappia naamariin ja kaikki kepulikonstit käyttöön ;) Ikävintä kuitenkin olisi ehkä sairastaa häiden aikaan, vaikka varmasti kädet täynnä työtä nytkin.

      Ihanaa, syyshäät :) Vähän erilaista. Minkälainen juhlapaikka teillä on? Entä siun puku? Mites Pihla häiden aikaan, onko joku isovanhempi tms. päävastuussa hänestä vai kulkeeko pääasiallisesti teidän mukana, ootko pumpannut pulloon vai aiotko imettää? Vai oliko teillä jo kiinteät niin hyvin kuvioissa? :)

      Herkkuja on mennyt, kun sais voimia lähtee vähän estämään niiden vaikutuksia :D

      Poista
  4. Haasteen kysymykset :

    Haasteen säännöt ovat seuraavanlaiset:

    1.Kiitä antajaa ja linkkaa bloggaaja jolta haasteen sait
    2. vastaa kysymyksiin
    3. Keksi 11 uutta kysymystä
    4. valitse biisi blogia joilla on alle 100 lukijaa ja kerro se heille jättämällä kommentti


    1. Mikä on suurin unelmasi
    2. miten lapsen saanti muutti elämäsi
    3. onko mielestäsi äidille jokin "sopiva" tyyli pukeutumisessa?
    4. lempibändsi?
    5. unelmien ulkomaanmatka?
    6. Lempivuodenaikasi ja miksi
    7. kuka olisit jos saisit valita?
    8. jos saisit paljon rahaa mitä tekisti?
    9. Mikä oli toivesmmattisi lapsena
    10. miten päädyit bloggaamaan?
    11. jos saisit valita, ottaisitko 10 miljoonaa vai koko elämän kestävän rakkauden.


    Tässäpä sulle ne kysymykset haasteesta, en tosiaan muistanu tuota no copy hommaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se "no copy" myös estää avaamasta uuteen välilehteen siun tekstejä tai esim. lukemiasi blogeja. Mutta kiitos tästä :D

      Poista
  5. No joo, alun suunnitelmat kesähäistä muuttuivatkin syyshäiksi, kun pikkuneiti ilmoitti tulostaan:) Onneksi hommat on aika hyvin hoidossa jo, ei ole kauheeta teesiä häiden suhteen (ainakaan vielä). Eiköhän kaikki mene ihan ok.

    Pihkaa hoitavat juhlissa ja hääyönä isovanhemmat (apua, vain 10 päivää ja olen pikkuisesta elää kertaa yön yli erossa!) Mun morsiuspuku on tehty imetystä silmälläpitäen, eli imetän juhlissa, sitten yötä/aamua varten pumppaan isovanhemmille maitoa pulloon. Kiinteät on edelleen vasta maisteluasteella:) Juhlissa on pari muutakin 2-4kk ikäistä vauvaa ja pari raskaana olevaa myös, pitää järjestää juhlapaikalle jokin rauhallinen imetysnurkkaus.

    Toivotaan nyt, että pysytään terveenä koko sakki häiden yli, ja sitten on paluu normaaliin arkeen ja aikaa vaikka sairastaa, jos niikseen tulee:)

    T: R

    PS. Me aloitettiin viime viikolla vauvamuskari ja tänään vauvauinti, ja on Olli huippu kivaa ja menny tosi hienosti:)

    VastaaPoista
  6. Saatiin sittenkin se flunssa koko porukka. Ei onneksi mikään räkätauti, kurkku vaan kipeänä ja yskittää, ja voimaton olo. Pihla-raukkakin yskii öisin, onneksi olo tuntuu jo vähän helpottavan. Mutta on tämä vauvanhoito yksin kipeänä aikamoista, ja häät on lauantaina! Apua...

    Terv. R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei. Nyt lepoa loppupäivät, että jaksatte lauantaina juhlia! :) Vaikka nythän varmaan ne isoimmat järjestelyt olis... Toivon todella teille pikaista paranemista!

      Poista